Over Ons

In het dagelijks leven zijn Miriam en Stephan allebei werkzaam als jurist. Stephan is fiscaal jurist en ondermeer gespecialiseerd in estate planning. Miriam houdt zich met name bezig met het bestuursrecht en is daarnaast actief NMI registermediator. Samen hebben ze drie kinderen. Kathelijne (1995), Sjoerd (1997) en Koen (2002). Vanaf 1990 fokt Miriam met veel plezier langharige Hollandse herders. In de periode 1989 tot 2003 heeft Miriam ook Welsh corgi pembroke gefokt. Stephan fokt sinds 1993 Golden retrievers.

Alsof de combinatie kids, roedel, baan en huis nog niet genoeg is, is Miriam ook altijd actief gebleven op andere "hondse" gebieden. Na jarenlang voorzitter van de fokadviescommissie langharen van de Nederlandse Herdershonden Club geweest te zijn, is ze inmiddels alweer een paar jaar voorzitter van deze rasvereniging voor Hollandse herdershonden, docente gedragsleer, asp. Gedragskeurmeester, Keurmeester Stichting Inzetreddingshond Nederland (SIN),asp. Keurmeester KLPD (voor de discipline reddingshonden) en voorzitter van politiehondenvereniging de Trouwe Helper in Veghel.

Naast het hondengebeuren is ze lid van een bezwaarschriftencommissie van een gemeente in het oosten van het land, voorzitter van de oudervereniging van de basisschool in Vorstenbosch en lid van de raad van toezicht van de Stichting peuterspeelzalen Oss. Na ruime ervaring te hebben opgedaan bij het trainen met honden met name op het gebied van de KNPV(politiehondentraining),GG (gedrag en gehoorzaamheid) en GH (gehoorzame huishond), ook als (hoofd)instructeur is Miriam nu al meer dan 15 jaar "verslingerd" aan het reddingshondenwerk. Binnen de IRG (Internationale Reddingshonden Groep) waar Miriam deel van uitmaakt, zijn inzetbare reddingshondenteams het doel waar gericht en intensief naar toe wordt gewerkt. Op dit moment vormt Miriam met Eros een inzetbaar team in zowel de discipline puinzoeken als vlaktezoeken. Voor zover zijn drukke werkzaamheden het toelieten hield Stephan zich met name bezig met de KNJV (jachthondentraining).

Naast de langhaar hollander draagt Miriam ook de beide andere variŽteiten hollandse herders een warm hart toe. Haar korthaarreu ("Mazzel") woont momenteel bij een goede vriendin en met de ruwhaarreu ("Dapper") en de golden retriever teef Duty traint ze bij de IRG.