Zoeken met passie

De grote aantrekkingskracht van het reddingshondenwerk zit hem volgens Miriam in het feit dat het onmogelijk is om een hond te dwingen om 100% betrouwbaar, langdurig en onder moeilijke omstandigheden te zoeken naar onbekende mensen die vermist zijn of bedolven onder het puin. Positieve stimulering en motivering zijn sleutelwoorden binnen de africhting tot inzetbare reddingshond.

Na ervaring te hebben opgedaan met de langhaar reu Eager van de Sylvester Stee, heeft Miriam jaren een inzetbaar team gevormd met de kruising mechelse herder Meike. Op dit moment vormen Miriam en Eros een inzetbaar team. De ruwhaar reu Dapper (Dappere Dorus van Brabantstad) en golden retriever Duty (Istvan's Geyntje Idutiny) zijn hiervoor in opleiding.Zwarte Parel
Sinds een aantal jaren maakt de Duitse herder Eros van de ronden Hoek deel uit van ons roedel. Door familieomstandigheden gevolgd door ernstige ziekte kon zijn vorige eigenaresse Eros niet langer houden. Samen met de op het moment dat hij bij ons kwam ruim vier jaar oude reu had ze de certificaten UV, VZH, IPO 1,2 en 3 behaald. Die resultaten zijn echter niet wat hem zo bijzonder maakt.

Eros is bovenal een zeer stabiele, sociale hond naar kleine en grote mensen, andere honden en dieren. Hij bleek uitermate talentvol voor het reddingshondenwerk en combineert een enorme werklust met veel buitdrift- zonder enige vorm van agressie- met een aanstekelijk enthousiasme om met Miriam een inzetbaar reddingshondenteam te vormen. Samen behaalden zij de examens KNPV puin B en SIN puin en SIN vlakte.